Κοινωνική Δράση

Υγεία

Χρηματοδότησης της εκστρατείας «Η μόδα πολεμά τον καρκίνο του μαστού»

H υποστήριξη και η ενεργός συμμετοχή μας έκανε πραγματικότητα αυτό το θεσμό και έμαθε στις γυναίκες ότι ο καρκίνος του μαστού είναι υπόθεση όλων μας και το κυριότερο, πως πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. H Εύρηκα Ελλάς, ήταν η πρώτη εταιρία που στήριξε μαχητικά από τον Ιούλιο του 2001 τους σκοπούς της εκστρατείας, σαν κύριος χορηγός τα 2 πρώτα χρόνια της υλοποίησής της στη χώρα μας.

Οι περισσότερες από εμάς φορέσαμε το t-shirt με το στόχο συγκεντρώνοντας από τις πωλήσεις του εντυπωσιακά ποσά, που διοχετεύονται σε φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ενημέρωση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Τα κέρδη από την εκστρατεία χρηματοδότησαν:

  • Τη δημιουργία και λειτουργία του «Δικτύου Φροντίδας Μαστού» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας που άνοιξε και επίσημα τις πύλες του εγκαινιάζοντας την πρώτη Ανοιχτής Γραμμής Επικοινωνίας (210-6401200) και τα μαθήματα αυτοεξέτασης.
  • Τη δημιουργία και λειτουργία του Πρότυπου Κέντρου Πρόληψης «Το σπίτι του στόχου», του συλλόγου φίλων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», στα Άνω Πατήσια, όπου διεξάγονται δωρεάν μαστογραφίες καθώς και κλινικός έλεγχος από γιατρούς του νοσοκομείου.

Θεσμοθέτηση του Οκτωβρίου ως «Μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους».

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, θεσμοθετήσαμε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο ως «Μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Στήθους» με στόχο την πληροφόρηση και ενημέρωση για την έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

Με σύμβολο τρεις κορδέλες ενωμένες σε κόμπο, που συμβολίζει την κοινή και μαζική προσπάθεια, ο θεσμός του Οκτωβρίου είναι μία πρωτοβουλία χωρίς ημερομηνία λήξης, που κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται πιο δυναμικά, κάνοντας συνείδηση ότι η πρόληψη είναι το ισχυρότερο «όπλο» που διαθέτει η σύγχρονη γυναίκα, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ασθένεια. Η εκστρατεία περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας, με ενέργειες δημοσιότητας, οργάνωσης εκδηλώσεων, παραγωγής έντυπου ενημερωτικού υλικού και κινητοποίησης επιλεγμένων opinion leaders με στόχο το μήνυμα της πρόληψης να προσεγγίσει κάθε γυναίκα

Με όλες αυτές τις ενέργειες καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε, σε μεγάλο βαθμό, τις γυναίκες ώστε να εντάξουν τον προληπτικό έλεγχο και τη μαστογραφία στη ζωή τους.

Δημιουργίας Κινητής Μονάδας Μαστογράφου

Το 2006 συμβάλαμε σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, στην πραγματοποίηση ενός μεγάλου στόχου: τη δημιουργία και τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας. Ο όμιλος ΕΥΡΗΚΑ, από το 2006 έως και το 2011, συγκέντρωσε σημαντικά χρηματικά ποσά μέσα από τις πωλήσεις των αγαπημένων ΕΥΡΗΚΑ προϊόντων, τα οποία και διέθεσε για τη χρηματοδότηση της μονάδας. Η κινητή μονάδα μαστογράφου έχει πλέον πραγματοποιήσει πάνω από 10.000 δωρεάν προληπτικούς ελέγχους με μαστογραφία σε όλη την Ελλάδα, ώστε κάθε Ελληνίδα, ανεξάρτητα από το πού διαμένει και ποια είναι η οικονομική της κατάσταση, να διασφαλίζει την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, που ισοδυναμεί με τη ζωή.

Για την ανάληψη δράσης σε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό έργο, ο Όμιλος ΕΥΡΗΚΑ έχει τιμηθεί, ήδη, τέσσερις φορές από κλαδικούς φορείς:

  • Με τον 1ο Έπαινο των Αριστείων Κοινωνικής Προσφοράς του Συνδέσμου Διαφημιζόμενων Ελλάδος, στην κατηγορία «Άνθρωπος», το 2003 και το 2005.
  • Με το Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), το 2004.
  • Επίσης, το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο EFFIE, στην κατηγορία «Κοινωνικά Υπεύθυνη Επικοινωνία», για την εκστρατεία δημιουργίας της κινητής μονάδας μαστογράφου.

Αθλητισμός

Χορηγία του νεαρού Κύπριου αντισφαιριστή Κωνσταντίνου Ιωαννίδη

Επιβραβεύουμε την προσπάθεια για επίτευξη στόχων στον αθλητισμό στηρίζοντας ως χορηγός όλα τα τουρνουά που συμμετέχει στο εξωτερικό ο νεαρός Κύπριος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ανερχόμενος αντισφαιριστή, με πολλές επιτυχίες σε Κύπρο και εξωτερικό.
 
Στήριξη του παγκύπριου εφηβικoύ πρωταθλήματος τένις

Στηρίξαμε το πρώτο παγκύπριο εφηβικό πρωτάθλημα τένις American Academy-Ioannides Tennis School που διεξήχθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ιωαννίδη στη Λεμεσό από 27 Μαρτίου έως 10 Απριλίου 2011 με τη συμμετοχή 220 εφήβων και νεανίδων.

Στήριξη Νέων Ζευγαριών

Βίον Ανθόσπαρτον

Από το 2010 μέχρι σήμερα στηρίζουμε τα νιόπαντρα ζευγάρια στην Κύπρο προσφέροντας τους ως γαμήλιο δώρο προϊόντα Εύρηκα. Με μόνο ζητούμενο το πιστοποιητικό γάμου στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας για τη νέα σας ζωή και το γαμήλιο δώρο μας.

Επιπλέον από το 2016, κάθε χρόνο,  ένα τυχερό ζευγάρι κερδίζει ένα δεύτερο μήνα του μέλιτος αξίας €2.000!

Φιλανθρωπική δράση

Στήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων και ιδρυμάτων στην Κύπρο

Ο Όμιλος Εύρηκα, προσφέρει ολοκληρωμένο κοινωνικό έργο με χορηγίες, δωρεές και χρηματοδότηση φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων διαφόρων οργανώσεων ή συνδέσμων όπως Unicef, Europa Donna, Συνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων, Ερυθρός Σταυρός, Ίδρυμα Άγιος Στέφανος, Φιλόπτωχος Αμμοχώστου και Λεμεσού, Συνδεσμος Δυσλεξίας, Lions κ.α.